Wie is Vinorama ?

Wijn is onder de dranken de nuttigste, onder de medicijnen de lekkerste, en onder de voedingsmiddelen de aangenaamste.

(Plutarchus, Griekse Filosoof)

 

Monnier Benjamin en Decaestecker Christine

Vanuit een verkoop van algemene voeding met een rondrijdende winkelwagen in 1979 gestart in Dadizele, hebben we ons via bijscholing gespecialiseerd in dranken kennis , waarbij we diverse opleidingen hebben gevolgd van “Wijnhandelaar” tot “Sommelier” en “Meester-Vinoloog”.

In 1994 hebben we dan een wijnwinkel opgestart in Tielt, de eerste 9 jaar in een huurpand van +- 30m², waarna wij in 2003 ons huidige pand aangekocht hebben en vernieuwd in een ruime wijnwinkel van +- 400m² met een opslagplaats.

Wij zijn trotse verdelers van enkele topwijnen zoals van, Ch. Maison Blanche, Ch. Passe Craby, Casa Donoso Group  en Champagne Bernard Remy en van diverse andere rechtstreeks vanaf het domein.

Vooral ons gamma niet-franse wijnen werd in een voorselectie samengesteld door een courtier, waarna wij een verdere selectie voor onze cliënteel maakten. Omdat we telkens met dezelfde wijndomeinen werken kennen wij deze mensen en hun wijnen ieder jaar beter, en kunnen we de nieuwsgierige wijnliefhebbers steeds beter van antwoord zijn. Daarom organiseren we vaak en op aanvraag thema proefdagen.

Wij zorgen er telkens voor dat uw geschenken mooi verpakt worden, want wat is er leuker dan een smaakvol en zelf samengesteld wijnpakket aan uw vrienden en kennissen te geven. Onze klanten zijn hoofdzakelijk particulieren, horeca en doorverkopers van onze wijnen, maar ook een ruim klantenbestand van bedrijven doet een beroep op onze wijnpakketten als relatiegeschenk.

In ons magazijn hebben we een ruime voorraad aan wijnen en Champagnes en diverse alcoholische dranken, zodat we ook aan grotere bestellingen tegemoet kunnen komen.
De detailhandel kan een ruime keuze maken uit onze catalogus om zodoende ook hun klanten mooie prijs/kwaliteit producten aan te bieden.

Onze grootste troef is het regelmatig en persoonlijk contact met onze klanten.